Beyond Meat

Beyond Mince är en växtbaserad färs som har en rad hälsomässiga och miljömässiga fördelar jämfört med köttfärs. Genom att skapa och aktivera en holistisk kommunikationsplan där sociala medier och traditionell pressbearbetning utgjorde de viktigaste beståndsdelarna kunde vi kommunicera, informera och inspirera om Beyond Minces härliga smak, textur och miljömässiga fördelar på svenska marknaden.

På Sociala Medier aktiverade vi konceptet ”Mince Monday” som innebar att vi samarbetade med fyra kockar inom fyra olika kök som har stort inflytande på sociala medier. Under varsin måndag i november-månad höll de en livesänd cookalong på sin Instagram, där de utmanats av Beyond Meat att skapa rätter baserad på Beyond Mince. För att uppmärksamma och informera om produkten och Mince Monday skapades en digital strategi som bland annat innebar att recept, inköpslistor, erbjudanden och inbjudan till följarna gick ut innan och efter ”cookalongen” i syfte att få folk att köpa produkten via samarbetspartnern Coop och sedan följa med steg för steg på den livesända ”cookalongen”.

Med hjälp av recepten kockarna tog fram skapade vi produktutskick till utvalda mat-journalister som fick Beyond Mince tillsammans med övriga råvaror i syfte att testa och bilda sig en uppfattning om produktens mångsidiga egenskaper. I samband med lanseringen arbetade vi även med medierelationen i form av skräddarsydd information för att informera om produktens miljömässiga fördelar samt bygga kännedom om lanseringen av Beyond Mince.

Kockar som aktiverades under Mince Monday -

Zeinas Kitchen: https://www.instagram.com/p/CHdjRbRs9qs/

JävligtGott: https://www.instagram.com/p/CHqMbVwqxT8/

Jennie Walldén: https://www.instagram.com/p/CH8PqNflcGf/

Lesscarbs: https://www.instagram.com/p/CIOZ0UCJbGl/

 

Slutresultat -

Tittare på livesänd Cookalong:  46 385

Engagemang: 10 265

Räckvidd sociala medier: 427 820

Pressklipp: 12

Räckvidd press: 2 727 000

Social Medie-strategi

Influencersamarbeten

PR-Strategi

Medierelationer

Budskapsstrategi

Omvärldsanalys

No items found.
1

Heading

Heading